Kapcsolat

Molnár Gabriella

Shiatsu gyógyász, 

Funkcionális táplálkozási tanácsadó,

Kinesio-Tape terapeuta

Tel.: +36-30/313-0613

Lángh Éva

Gyógymasszőr,

Családállító,

Kinesio-Tape terapeuta

Tel.: +36-30/817-3683

Bejelentkezés:

Hétköznapokon 9:00 - 17:00 között

Cím:

Győr, Víztükör u. 17/b. Fsz/1.

(Bejárat a Kagyló utca felől, téglapiros épület. Kapucsengő: Fsz.1. gyogyulasgyor)

Nagyobb térképre váltás

Do-in - A belső harmónia útja

 

A Do-in japán módszer, amely a testi egészség megőrzésére, a lelki kiegyenlítettség elérésére, illetve a szellemi fejlődés támogatására szolgál.

A Do-in öngyógyító mozdulatok rendszere. Légzőgyakorlatokból, kitartott mozdulatok, feszítések sorozatából áll, ugyanakkor önmasszázs elemei is vannak, melyek közül a legfontosabbak az ütögetések, simítások, pontnyomások. A mozdulatok végzésekor nyagyon fontos a figyelem.

Úgy is tekinthetjük a Do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát, s ezt a harmóniát tudatosságunk vezetésével, a bennünk lévő egység megteremtésével átélhetővé is tesszük.

A Do-in hátterében az ősi kínai életszemlélet, és az erre épülő kínai gyógyászat áll, mely alapvetően az egészség fenntartására, a betegségek megelőzésére jött létre.

Az orvoslásban az éltető energiát nek (kínaiul: csínek) nevezték el. Ez leginkább az elektromágneses rezgéshez hasonlítható. Az ember minden testi funkcióját, lelki és szellemi működését az életenergia, a kí irányítja és táplálja. A szervek akkor tudnak jól megfelelni a feladatuknak, akkor tudják az egészségüket megtartani, ha a kí jól ellátja, támogatja őket. A betegségek hátterében az életenergia, a kí diszharmonikus működése áll. A gyógyítás a harmónia helyreállítását célozza.

A Do-in gyakorlatokhoz nem szükséges előképzettség, bármely korosztály alkalmazhatja, és a gyakorlatokat betegek is végezhetik.

Rendszeres használatukkal fejlődik testtudatosságunk, elérhetjük, hogy a betegségekkel, stresszel, frusztrációval szemben ellenállóbbak legyünk, problémáinkat könnyebben megoldjuk, jól tudjunk koncentrálni, pihenni.

Forrás: Madocsai Eszter: A belső harmónia útja DO-IN


Közös gyakorlás:

Keddenként 10:00-11:00-ig.

Helyszín: ÉDUVÍZIG csónakház a Teniszpálya és a Bridge között.

Cím: Győr, Kálóczy tér 6.

A gyakorláshoz kényelmes, laza, sportos ruházat ajánlott.

A férőhelyek korlátozottak, ezért kérlek benneteket, hogy minden esetben jelentkezzetek be telefonon.

Bejelentkezés:

Molnár Gabriella

+3630/313-0613

vissza