Kapcsolat

Molnár Gabriella

Shiatsu gyógyász, 

Funkcionális táplálkozási tanácsadó,

Kinesio-Tape terapeuta

Tel.: +36-30/313-0613

Lángh Éva

Gyógymasszőr,

Családállító,

Kinesio-Tape terapeuta

Tel.: +36-30/817-3683

Bejelentkezés:

Hétköznapokon 9:00 - 17:00 között

Cím:

Győr, Víztükör u. 17/b. Fsz/1.

(Bejárat a Kagyló utca felől, téglapiros épület. Kapucsengő: Fsz.1. gyogyulasgyor)

Nagyobb térképre váltás

Craniosacralis Kezelés

Kranioszakrális megnevezés a latin cranium és os sacrum, azaz a koponya és keresztcsont (szent csont) kifejezésekből ered.

Ebbe a rendszerbe tartozik a koponya, az agy, a központi és perifériás idegrendszer, a gerincvelő, az agyi-gerincvelő folyadék, a hozzá tartozó kötőszöveti hártyák, és a keresztcsont.

A kezelés célja és jellemzője a mikromanipuláció, amely a koponyacsontok mikrorezgéseinek korrigálásán, és a koponyacsontokat ízület szerűen összekötő koponyavarratok, a gerincet burkoló duracső a hozzátartozó kötőszövetek és hártyák feszültség mentesítésén, és ellazításán alapszik.

Így a kezelés során a szervezet öngyógyító és szabályozó erői ismét maximális hatékonysággal tudnak működni.

A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül gyengédek, aprók, érzékenyek. A kezelő nem alkalmaz tekintélyes fizikai erőt vagy hirtelen mozdulatokat, a szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt hasznáélja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

Az Integrált Kranioszakrális Biodinamikai kezelés tulajdonképpen az Oszteopátiából származik, melynek szó szerinti fordítása csontfájdalom, csontbetegség lenne. Dr. Andrew Taylor Still fedezte fel 1874-ben. Ő figyelte meg, hogy a csontok, és annak bántalmai jelzőrendszerként megmutatják más, szervezetünkben lévő szövettípusban fellépő működési zavarokat.

Dr. Still tanítványa, Dr. Sutherland alkotta meg a Craniosacralis terápiát, mely a cerebrispinális (agyi-gerincvelő) folyadék ritmikus pulzálásának felfedezésén nyugszik.

1930-40-es években fedezte fel, hogy ez az agyi-gerincvelői folyadék , amely átmossa az agyat és a gerincvelőt, és ez a ritmus minden csontban és szövetben érzékelhető. Saját magán végzett kísérletei során jött rá, hogy a koponyacsontok nem megfelelő mozgásának milyen negatív egészségügyi vonatkozásai lehetnek, mind testi, mind pszichés vonatkozásban.

Az Integrált Kranioszakrális Biodinamika egy mély gyógyulási folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira mind fizikai, mind lelki értelemben. Ezeket a mintákat életünk során felhalmozzuk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve.

A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten (ami azt jelenti, hogy a testben akadálytalanul tud áramolni az ún. "ÉLet lélegzete"), melynek hatására megszűnik a betegség és helyreáll az egészséges állapot.

 

A kezelés időtartama kb. 60 perc.

Kényelmes ruházatban masszázságyon történik.

 

                                   

Bejelentkezés:

https://booking.salonic.hu/gyogyulasgyor/


Molnár Gabriella                                         Lángh Éva

+3630/3130613                                   +3630/8173683