Do-In gyakorlás

A Do-In ősi kínai hagyományokon alapuló, japán önmasszázs technika.

A do-in a shiatsuhoz kapcsolódó önmasszázs-, ill. mozgásrendszer.

A saját állapotunk kiegyensúlyozására használjuk.

Japán neve van. A "do" a tao megfelelője, a világ egyetemes rendjét jelenti, az életenergiára utal. Az "in" vezetést, irányítást jelent.

A shiatsu gyógyászoknak szükségük van erre, hogy harmóniában legyenek, hiszen csak akkor tudunk segíteni másoknak, ha magunk is rendben vagyunk.

Támogatja a testi egészség megőrzését, a lelki harmónia elérését és segíti a spirituális fejlődést is. Az öngyógyító mozgás elemek rendszerében kiemelt szerepet kapnak a légző gyakorlatok, a kitartott mozdulatok, feszítések és a magunkon végzett pontnyomások, ütögetések, simítások. A mozgás és a magunkra figyelés kombinációjával egyfajta aktív meditációt valósítunk meg, mellyel nagyban javítjuk testünk energetikai állapotát.

A Do-in segíti szervezetünk harmonizálását, így hatásos betegségek kezelésében, közérzetünk javítására, stresszes és feszült állapotok oldására. Jó kiegészítője lehet egy Shiatsu masszázs terápiának. Ezen kívül javítja a testtudatunkat, jobb és harmonikusabb viszonyba kerülhetünk testünkkel, megismerjük határait, megtapasztaljuk azok változásait.

A mozdulatok egyszerűek, így könnyen megtanulhatók, mindenki a saját képességei és határai szerint végezheti a gyakorlatokat. A gyakorlatsorok nagy előnye, hogy bárki által bárhol, bármikor, és könnyen kivitelezhetőek, aktív mozgást ritkán végzők, kevésbé hajlékonyak, sőt ágyban fekvő betegek is használhatják. Ha egy reggeli kis kinyújtózás jóleső érzéssel tölt el, akkor már érdemes kipróbálnod a Do-In gyakorlatokat!

A Do-In egy komplex öngyógyító rendszer. Minden betegségnél használható. A Do-In nem csak a testre hat, hanem a lelki-szellemi egészséget is támogatja. Az akupunktúrához hasonló elvekre épül.

Néhány alapelv kapcsolódik a gyakorlatokhoz:
- A függetlenség elve, hogy az ember kerülje a do-in gyakorlatok alatt, illetve mellett a külső drasztikus beavatkozásokat.
- Bizonyos mértékű fájdalom elviselése szükséges a gyakorlatok alatt. Ez gyógyító fájdalom, mivel az energiahiányos pontok érzékenyebbek, mint a többi pont, ezért azok stimulálásánál, ingerlésénél fájdalom léphet föl.
- A kitartás, a gyakorlatok rendszeres elvégzése.


A sikeres do-in gyakorlatokhoz a következő körülményeket érdemes biztosítani: kellemes testhőmérséklet, friss levegő, könnyű öltözék és üres gyomor.

Közös gyakorlás:

Hétfőnként: 8:00-9:00-ig.

Cím: Győr-Kisbácsa, Csutora utca 6.

A gyakorláshoz kényelmes, laza, sportos ruházat ajánlott. Polifoam szükséges, cipó nem kell.

A férőhelyek korlátozottak, ezért kérlek benneteket, hogy minden esetben jelentkezzetek be telefonon vagy messengeren. 

Szolgáltatás Díja (60 perc): 3.000 Ft/alk.

5 alkalmas bérlet 14.000 Ft (2.800 Ft/alk.)

10 alkalmas bérlet 27.000 Ft (2.700 Ft/alk.)

Szolgáltatást végző munkatárs: Molnár Gabriella