Funkcionális Táplálkozási- és Hormonegyensúly Tanácsadás

Mit takar a Funkcionális táplálkozás?

Nem, nem egy újabb divathóbort!

Az emberi szervezetben különböző funkciók zajlanak. Ilyen pl. a zsírbontás, a hormonegyensúly, az anyagcsere folyamatok, májfunkció, stresszkezelés, stb. Ahhoz, hogy ezek a funkciók jól működjenek, megfelelő alapanyagokra van szükség. 

Tehát, a funkcionális táplálkozás arról szól, hogy olyan ételeket viszünk be a szervezetünkbe, amelyek táplálják a megfelelő funkciókat.

Szinte nincs olyan ember, akinek ne lenne funkciózavar a szervezetében. Ezeket a funkciózavarokat laboreredményekkel (vérvétel) térképezzük fel. Sajnos a standard labor határértékek nem segítenek ennek a feltérképezésében. Nagyon sok esetben van olyan, hogy negatív labor mellett különböző panasz és tünet jelentkezik, így nem kerül felderítésre a probléma gyökere. A funkcionális laborértékek kissé szűkebbek a standardnál, így konkrétabban kiderülhetnek a gyökér okok.

Egy empírikus állapotfelmérés és a laboreredmények funkcionális kiértékelése után egyénre szabva határozzuk meg, milyen ételekkel tudjuk támogatni az adott funkciózavar(ok) helyreállását, egyensúlyba hozatalát, természetesen az egyéni ételérzékenységeket is figyelembe véve.

Ezen felül feltérképezzük a táplálkozási- és hormon típust is, így tényleg személyre szabott élelmiszer lista lesz a kezedben. Hiszen nem lehet minden emberre ugyan azt a sablont ráhúzni, mivel nem vagyunk egyformák. Nem vagyunk egyazon alkatúak, nem ugyan az az élelmiszer jó mindenkinek!

Milyen problémákon segíthet?

  • Pajzsmirigyproblémák (alulműködés, túlműködés, autoimmun PM gyulladás - hashimoto, struma stb. )
  • Hormonális egyensúlytalanságok (ösztrogéndominancia, PCOS, petefészekciszta, endometriózis, meddőség stb.)
  • Mellékvese "kifáradás"
  • Inzulin és leptin rezisztencia
  • Emésztőrendszeri panaszok: puffadás, felszívódási zavarok, enzimhiány, egyensúlytalanságok a bélflórában, IBS, Chrone betegség, reflux, ekcéma, gombás fertőzés, székrekedés, hasmenés, stb.
  • Ételallergiák
  • Ízületi gyulladások
  • Krónikus fáradság
  • és még sok más...

Ehhez szükség lesz egy széles labor vizsgálatra, melynek egy részét felírhatja a háziorvos, másik részét viszont magánlaborban készítik el. További információkért vedd fel velem a kapcsolatot az elérhetőségeim egyikén.

Ennél a szolgáltatásnál személyes és online konzultációt is választhatsz. 

Jelentkezz be az alábbi gombra kattintva a konzultációra (megjegyzésbe írd be ha online szeretnéd a konzultációt), leghamarabb egy héttel későbbre

Miért? Azért, hogy ki tudd tölteni a kérdőíveket, és legyen időm megnézni a leleteidet, valamint a kérdésekre adott válaszaidat. Így én is felkészült leszek, mire a konzultációra kerül a sor.

Szolgáltatás Díja (kb. 2-2,5 óra): 30.000 Ft

Szolgáltatást végző munkatárs: Molnár Gabriella