Biodinamikus Craniosacralis Kezelés

2020.03.12

Dr. Sutherland osteophata az 1900 években felfedezte, hogy a légzési- és a szívritmuson kívül a testben érzékelhető egy harmadik ritmus is, amelynek életfontosságú szerepe van a test szabályozásában és fenntartásában.Ha a test és főképp a koponya csontjai nem tudnak megfelelően mozogni, akkor egészségügyi probléma léphet fel a testben, amely akár pszichés megbetegedést is jelenthet.

Az Integrált Craniosacralis Biodinamika egy olyan mély gyógyulási

folyamat, amely hatással lehet a betegség mélyen őrzött mintáira -mind fizikai, mind lelki értelemben - amelyeket életünk során felhalmozunk sérülések vagy megbetegedések miatt, és testünk szöveteiben, sejtjeinkben tárolunk, ezzel egészségtelenséget és működési zavarokat teremtve.

A biodinamikus megközelítés alkalmazása lehetőséget ad ezeknek a korlátozó és ellenálló mintáknak az átalakítására alapvető szinten, melynek során megszűnhet a betegség és helyreállhat az egészséges állapot.

A Biodinamikus Craniosacralis kezelés alatt a test természetes mozgásait követjük és figyeljük a különféle alakuló folyamatokat éber figyelemmel. A kezelő az ÉBER FIGYELMET, SZÁNDÉKOT és KÖVETÉST alkalmazza minden esetben. Mivel nem manipuláljuk a gyógyulási folyamatot, hanem követjük a fellépő változást, a mozgást, a lazulást érzékelve és segítve történik a kezelés így ez egy teljesen biztonságos módszer, amellyel újszülötteket és súlyos betegeket is kezelhetünk.

A Kranioszakrális rendszer szoros kapcsolatban és kölcsönhatásban áll más a testünkben lévő rendszerekkel: vérkeringéssel, idegrendszerrel, hormonrendszerrel, nyirokrendszerrel, légzőrendszerrel, mozgásszervekkel (izmok, kötőzövetek, ízületek).

A Kranioszakrális rendszer ellazulása által a kranioszakrális ritmus optimálisan kialakuló mozgásai harmonizálják a többi rendszert.

Kimondottan javasolt:

hiperaktivitás, fókusz hiány hát-derékfájás, lumbágó, isiász, asztma, depresszió, kimerültség, vérnyomás problémák (alacsony-magas), hormonális zavarok, menstruációs panaszok, hallásproblémák, migrén, krónikus fáradtság, légzési panaszok, koncentrációs és tanulási nehézségek, alvászavarok, emésztési problémák, dadogás, növési fájdalom, fogcsikorgatás, állkapocs problémák, pánikbetegség, baleseti sokk esetén, betegségekből való felépülésnél, kismamáknak minden állapotukban, gyermekeknél segíti a testbe megérkezést, gyerekek-felnőttek mindefajta pszichés eredetű problémájának megoldásában, segít a test mindenfajta harmonizálásában.