Várandósság és a Craniosacralis Biodinamika

2020.09.21

A craniosacralis biodinamika számos szinten nyújthat segítséget ebben a kiemelten érzékeny időszakban is.

A várandósság korai szakaszában segíthet csökkenteni a hányingert, a továbbiakban pedig segíthet, hogy a kismamák relaxáltan tudjanak pihenni, viszont maradjon energiájuk a mindennapokra is.


Izgalmas és különleges módszer ez a lelki kötődés fejlesztésére és erősítésére.

A craniosacralis kezelés során a mama és a baba idegrendszere egyaránt kiegyensúlyozottabbá válik, a testtudatosság fokozódik, intenzív, mindez fókuszált figyelmet tesz lehetővé, amivel a kismama még közelebb érezheti magához gyermekét.

A születés aktusa minden esetben nagy kihívás anyának és babának egyaránt. A craniosacralis biodinamika jó eszköz arra, hogy tudatosan is összehangolódva, békéssé, termékennyé váljon az erre való felkészülés is. Ha a szülés során bármilyen nehézség, komplikáció adódik, a craniosacralis biodinamikára akkor is támaszkodhatunk, mint a teljes regenerációt segítő eszközre, mely nem csak a testi, de érzelmi traumák feldolgozásában is nagy szerepet tölt be.

A szülés utáni gyermekágyi időszakban is sokat segíthet ez a módszer. A szervezet saját folyamatainak serkentésén keresztül támogathatja a tejelválasztást, a szülés utáni regenerációt, a szövetek visszahúzódását.

Az első időszakban kimondottan fontos, hogy a szülők megtalálják a feltöltődés módját. A lágy érintések segíthetnek abban, hogy a rejtett energiák is felszínre kerülhessenek.

Ha van időszak, amikor igazán nagy szükség van a megértő, mély figyelemre és az érzékeny gondoskodásra, akkor az a várandósság és a gyermekágyi időszak. Úgyhogy bátran éljünk a craniosacralis kezelés nyújtotta támogatással a terhesség ideje alatt és után, akár általános jóllétről, akár a kötődés erősítéséről, a hormonális ingadozások miatti hangulatváltozások kiküszöböléséről, rosszullét enyhítéséről, vagy akár komolyabb problémák megoldásáról van szó.

A születés után a babának is lehet szüksége egy ilyen lágy kezelésre. Néhány csecsemő, ill. gyermekkori probléma, mely esetében a biodinamika igen hatásos lehet: szopási nehézségek, emésztési problémák, alvászavarok, izomtónus szabályozások, krónikus fül-és arcüreg-gyulladás, asztma, hiperaktivitás és egyéb viselkedésproblémák, különböző félelmek, fóbiák, ágybavizelés, mozgáskoordinációs problémák, tanulási nehézségek, központi idegrendszeri sérülések, autizmus, stb.