Mini Masszázspisztoly

A FASCIQ® masszázspisztoly egy sokrétű terápiás eszköz. Az elmúlt évek során egy igazi alapeszközzé vált a mozgásterápiás kezelőkben, esetleg az edzőtermekben. Fontos érteni, hogy az eszköznek nem szabad célja legyen a fájdalom okozása és az ezközt véletlen sem kell mélyre nyomni a szövetekben. A vibráció érzékelése a bőr alatt történik. Az eszköz éppen csak érintése is eléri a célját és a mélyen kezelés sem jobb nála.

Mit várhatunk a kezeléstől?

- Edzés előtt a szövetek propriocepciójának fejlesztése a Pacini receptorok ingerlése okán
- Pár mp használattal a lokál keringés megsegítése a szövet átrázása miatt
- Edzés után gyengéd beállítással az esetleges mikrosérülések lokál kémiájának javítása és a kisebb intenzitású izomláz kialakulása célozható meg, ilyenkor kifejezetten ne használjon senki erős beállításokat, ami a mikrosérüléseket nagyobbá rázhatná szét
- Terápiában a jó minőségű kötőszövetes inger (vibráció) propriocepciót fejleszt, agyi félelmet csökkent, így fájdalmat csillapít, ami okán az ízületi mozgásterjedelem nőhet, ha annak nincs komoly szervi akadálya (pl rögzített ízület, összemeszesedés)
- A vibrációval kezelhetők a hegek (kis amplitúdó!), amennyiben azok már stabilak, tehát minimum 12 hetesen varratszedés után (ha volt öltés)
- Kiváló inger a talp és a tenyér reflexterületeinek számára (hiszen ott a vibrációt jól érzékeli a test, végtagon lényegesen kevésbé)
- Belszervi kezelésben a lapos fejjel dolgozzunk és csak éppen a bőrhez érve, az eszközt nem benyomva. Legoptimálisabb inger a vibráció a retroperitoneális szerveknek, a pelvis belszerveinek, azok közül kifejezetten a húgyhólyagnak és a hasnyálmirigynek - belső szervi ismeretek nélkül senki belső szervet eszközzel ne vibráljon!
- A gerinc kötőszövet-rendszere kifejezetten szereti a vibrációt, ezt érzékelő receptorokkal telített, s ha ellenjavallat nincs (friss törés, friss operáció, rögzítés, súlyos fokú osteoporozis), a csontos csigolyán végezhető a vibrálás, kis amplitúdóval, épp a bőrhöz érve, a lapos fejjel
- Mellkason az elülső oldalon semmiképp nem javasolt a használata a szív ingerületkeltő rendszerének megzavarása miatt - senki pectoralis majort, minort, sternumot véletlen se vibráljon semmivel se!

Tulajdonságok:

  • Halk (40-50 dB)
  • Könnyű (540g) - hosszútávon fontos a könnyű eszköz a terapeuta kézkímélete miatt
  • Kicsi
  • Kényelmes tartás
  • 1800-3200 rpm állíthatóság - terápiában általában olyan kis vibrációval dolgozzunk, amennyire csak lehet
  • Fej kitérése: 6mm - minél kisebb a kitérés (6mm kifejezetten kicsinek számít a piacon), annál jobb!
  • Li-akkumulátor, 2000 mAh, 12 óráig tart 1 töltés, 2-3 óra a teljes feltöltődéshálózatról


Leírás: Quastné Rigó Katalin

Oriolus-Med vezetője

https://www.oriolus-med.hu/webshop/Terapia/Kiegeszit-termekek/FASCIQ-R-Mini-masszazspisztoly::1661.html