Shiatsu Masszázs

Shiatsu japán szó, jelentése szó szerinti fordításban: ujjnyomás (shi=ujj, atsu=nyomás).

A Shiatsu az érintés művészete, a test- és energiakezelések egy formája. Élénkíti az energiaáramlást, és ez által testi-lelki harmóniát teremt. Erősíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait, és támogatja a belső megerősödés folyamatát.

A Shiatsu manuálterápiás gyógymód, az energiapályák és meghatározott pontok stimulálásán keresztül az életenergia kiegyensúlyozására hat. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupresszúra, a jóga, a manuál terápia, és a masszázs elemeit, gyakorlatait, tudását. Ezzel a XX. század leghatékonyabb masszázsává vált.

Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli a lábujjaktól a fejtetőig.

A meridiánok az akupunktúrás pontokon keresztül stimulálhatók
masszírozhatóak a legjobban, de simító hosszanti masszázzsal is végig kezelhetjük a vezetékeket. A masszázs során a csí áramlásának visszaállítása a cél, mely után a kliens egy sajátos kellemes érzést tudhat magáénak és ez kihat az egész közérzetére. Ez a masszázs nem hasonlítható a svéd a reflex és ehhez hasonló masszázsokhoz. Ez teljesen egyedi és különleges.

A Shiatsu az energiakezelések egy formája, s ehhez a bőr közvetlen megérintése nem szükséges. Ezért a kezelésre minden alkalommal kényelmes, könnyű ruhát (vékony pamutnadrág, melegítőalsó, póló, könnyű pulóver, illetve meleg zokni) hozzon magával.

Milyen hatások várhatóak a kezelések után?

Kezelések nemcsak a fájdalmat szüntetik meg, hanem növelik a vitalitást és a megterhelésekkel szembeni ellenálló képességet, erősítik az izomzatot a karokon és a lábakon.

A meridiánok és az akupresszúrás pontok kezelése azonban nem minden esetben ad azonnali érezhető javulást. Előfordulhat, hogy a harmonizálás a sokadik kezelés után jelentkezik a szervezet egészének állapotában.

A shiatsu masszázst sokszor lelki-mentális problémák miatt alkalmazzák. 

A kezelés:

. növeli a stressztűrő képességet
. a lelki fittséget és
. az érzelmi kiegyensúlyozottságot.

A shiatsu masszázs a nyugati masszázsoktól eltérő szemlélete miatt lehetővé teszi, hogy a betegségek megelőzhessük a kóros folyamat továbbfejlődését gátoljuk, ugyanakkor erősítjük a regeneráló, feldolgozó, kiválasztó szervek működését.

Kinek ajánljuk?

Tartós stresszben élők, emésztési, nőgyógyászati panaszokkal és fejfájással küszködők, legyengült immunrendszerűek számára, de jelentősen mérsékeli a hátizom- és a gerincpanaszokat is.

Kifejezetten ajánlom:

 • mozgásszervi problémákkal küzdőknek,
 • hát-, nyak-, derékfájósoknak
 • gerincpanaszosoknak,
 • tartós stresszben élőknek,
 • nőgyógyászati panaszok esetén,
 • fejfájósoknak,migréneseknek,
 • emésztési problémákkal szenvedőknek,
 • hormonális gondokra,
 • belsőszervi (máj, vese, tüdő, szív, gyomor) problémákkal küzdőknek,
 • gyerekeknek,
 • felnőtteknek,
 • kismamáknak,
 • időseknek.

Kismama Shiatsu

A többi masszázzsal ellentétben a várandósság teljes ideje alatt alkalmazható a Shiatsu masszázs. A kezelések során segítjük az anyát, hogy kapcsolatot teremtsen saját testével és a magzattal. A mama érintése által a babával is felvesszük a kapcsolatot. Stabilizáljuk az érzelmi állapotot, oldjuk a várandóssággal és a szüléssel kapcsolatos félelmeket, és az egyes trimeszterek testi, lelki, energetikai változásaiból adódó nehézségeket enyhítjük, és lehetőség szerint megszüntetjük.
Az első trimeszter idején a menstruáció elmaradásával kb. 30-50 %-kal több vér kering a női testben. Ezt a megemelkedett vér energiát, mely a 4. hónap kezdetétől a magzatot táplálja, az első időszakban integrálni kell. Ha az anya energiarendszere nem tudja megfelelően kezelni ezt a vérmennyiséget, akkor jelentkezhet hányinger, vérnyomás ingadozás, hangulatváltozások. Az Övcsatorna az egyike a különleges csatornák közül, melyek a petesejt osztódásakor kezdik meg működésüket. Övszerűen húzódik a test középvonalában. Ha energiahiányos, akkor az első harmadban vetélés következhet be, ha túl feszült, akkor nem tud befordulni a magzat és farfekvéses pozícióban indul meg szülés.

A kezelések során kiemelt figyelmet szentelünk a közép energiájának harmonizálására, ami a legfontosabb a várandósság ideje alatt. Egyensúlyzavarához olyan problémák kapcsolódnak hozzá, mint az ödémásodás, a terhességi csíkok kialakulása, aranyér, visszerek megjelenése, valamint a vérszegénység. E tünetek mérséklésére, megszüntetésére is alkalmas a terhesség alatt végzett shiatsu masszázs.

Mindenképpen hozz magaddal pamut pólót, hosszú pamut nadrágot, valamint egy tiszta zoknit.

Shiatsu - Molnár Gabriella (kb. 75 perc): 18.000 Ft

Kismama Shiatsu (kb. 75 perc): 18.000 Ft

4 alkalmas bérlet (Felnőtt vagy Kismama) (4 x 75 perc): 63.000 Ft

Gyerek Shiatsu (kb. 30-45 perc): 10.000 Ft

Hara Shiatsu (kb. 45 perc): 10.000 Ft

Szolgáltatást végző munkatárs: Molnár Gabriella

Shiatsu - Móni, Kata (kb. 75 perc): 14.000 Ft

Szolgáltatást végző munkatárs: Kozári Mónika, Rácz Kata