Tibeti fejmasszázs

"A fej az emberi test fővárosa és az összes meridián egyesülési pontja."

(A Sárga Császár Belgyógyászati könyve)


Nagyon komplex technika, ezért a hatása is rendkívül sokféle panasz megoldásához nyújt segítséget. 

A fej masszírozásánál nem csak az arcot, a füleket, a hajas fejbőrt, a nyakat masszírozzuk, hanem a karokat és a vállövet is. 

A rendkívüli hatékonysága a kínai akupunktúra alapjain nyugszik, a masszázs során az említett területeken található összes akupunktúrás pontot stimuláljuk.

Már az első percekben, a karok masszírozása során határtalan nyugalom önti el a kezelést átélő személyt, ami csak fokozódik az arcon lévő pontok érintésével, stimulálásával. Megtapasztalható a kezelés során egy testen kívüli élmény, mintha elszakadnánk fizikai valónktól és könnyed lebegésbe kezdenénk álom és valóság között.
A karok és a vállöv masszírozása magnézium tartalmú készítménnyel, míg a nyak és az arc kezelése természetes anyagokból kézzel készült prémium minőségű olajos szérummal történik.


Az eljárás a hagyományos kínai gyógyászaton alapul, és elméleti gyökerei több mint 5000 évre nyúlnak vissza. Ennek felfogása szerint az energiapályákon, a meridiánokon a testben energia (csí) áramlik, és ez a szervek táplálásának egyik összetevője. A diszharmónia, a betegség mindig a test energetikai rendszerében kezdődik.
A kar, fej, a nyak a fül és az arc akupunktúrás-akupresszúrás pontjainak, a meridiánok masszírozásával hatást gyakorolhatunk az emberi test egészére, a szerveink működését harmonizálhatjuk, az egész testet kezeljük.