Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO)

Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO)

A kínaiak, a japánok és más keleti népek az akupunktúrát, akupresszúrát és egyéb más eljárásokat az egészség fenntartására és helyreállítására használják évezredek óta.

A Hagyományos Kínai Orvoslás alapgondolata, hogy testünk képes önmagát gyógyítani. Az emberi szervezet élő anyag, a természet része, melyet bioenrgia működtet. Ez az energia állandó körforgásban áll a természet energiájával.

Ez az orvoslás az egész embert nézi. Kiterjed a figyelme a beteg mentális-, emotionális- és fizikai állapotára. Nem önmagában létező problémaként kezeli az egyes panaszokat, hanem a szervezet energia-egyensúlyának megbomlásását látja bennük.

A Hagyományos Kínai Orvoslás Állapotfelmérését különlegessé teszi annak 4 fő része:

  • Megtekintés (ez sok mindent magába foglal, de ide tartozik az ismert nyelv diagnózis is.)
  • Meghallgatás (főként a beszéd milyenségéből vonunk le következtetéseket)
  • Kikérdezés (a kikérdezés során olyan kérdéseket is felteszünk, melyről az ember sokszor nem is gondolná, hogy összefügghet az adott problémájával.)
  • Megtapintás (ez elsősorban a Pulzus diagnózist jelenti.) 

Az Akupresszúrás kezelések a testet öngyógyulásra serkentik, és ha visszaáll az eredeti egyensúly, a tünetek is visszafejlődnek.

Természetesen a kezelendő személynek meg kell értenie azt is, hogy hol és hogyan kell változtatnia életén, hozzáállásán, gondolkodásán, hogy a kialakult tünetek többé ne keserítsék meg életét.

A Hagyományos Kínai Gyógyászat különböző módszereket, kezeléseket, terápiákat alkalmaz, ilyen például:

Moxa Terápia

A moxa terápia egy mechanikai ingerlés, mely során hő hatással változtatunk a szervezetben folyó egyensúlytalanságon. Meridiánokon, akupunktúrás pontok felett alkalmazzuk.

Gua Sha

A Gua Sha egy eszköz, mellyel a test felszínén történő betegségeket, izomfeszüléseket tudjuk elűzni, szétoszlatni a meridiánok mentén.

FülAku

A hagyományos kínai gyógyászat harmadik terápiás eszköze. Kiegészítő eljárásként használjuk. A fül akupunktúrás pontjait stimuláljuk fülbe helyezhető magokkal.

Gyógynövények

Gyógynövényekkel a hiányzó energiákat képesek vagyunk pótolni. Kínai értelmezésben nem csak növény gyógynövény, lehet az állati vagy ásványi eredetű is. Fontos csak az, hogy hogyan hat az emberi szervezet számára?

Táplálkozás

A helyes táplálkozással az emberi test harmóniáját megőrizhetjük, és ezzel megelőzhetjük a betegségeket. A túlzásba vitt evés-ivással pedig nehezen gyógyuló betegségeket okozhatunk az évek során.

A kezelések Akupresszúra néven érhetőek el, mivel a kezelő dönti el, hogy kinek melyik módszer a legalkalmasabb az adott problémára.


HKO Állapotfelmérés (kb. 60 perc): 20.000 Ft

Akupresszúra (kb. 45 perc): 10.000 Ft

Szolgáltatást végző munkatárs: Molnár Gabriella