Félreértés

2022.03.01


Az élet hozza mindig a legjobb példákat. A félreértések, nem értések! A szüleink mondtak, tettek valamit, és gyerekként mi nem azt értettük, nem fogadtuk el.

Nem régen történt, egy anya lánya közötti beszélgetés. Gyermek válasza, felháborodva:

  • Mert te mindig mindent meg tudsz teremteni! A fényes utat is!


Anya lánya beszélgetés
Anya lánya beszélgetés
Honnan jutottunk el idáig?


Anyuka elmesélte, hogy a teremtésnél figyelni kell, mit, hogyan kívánsz, mert teljesül. Egyik nap bementem a városba kerékpárral, már hazafelé készülődtem, amikor is láttam, hogy gyülekeznek a felhők. Mivel nem szerettem volna elázni, fényes utat kívántam hazáig. Így is lett, a felhők alatt a kerékpárutat, végéig sütötte a nap, gyönyörű volt a lemenő napban az út. Fénylett, ragyogott az út, ahogyan a napsugár megvilágította az esőcseppeket és a pocsolyák tetejét, mert a felettem lévő felhőkből szakadt az eső... :D

Anyuka a teremtés pontos megfogalmazásra szerette volna felhívni a figyelmet! Hogy esetleg száraz utat kellett volna kívánni, nem fényeset. :)

Aznap amikor is ezt mondatot a gyermek (10 éves) mondta, egy festményt készített, el volt szontyolodva, mert úgy érezte nem sikerült a kép. Anyukának és apukának is nagyon tetszett. Hangot is adtak neki, milyen ügyes és szép a kép. A gyerek csak negatívan állt a kérdéshez, továbbra is próbálkoztak a szülők érvekkel meggyőzni a gyermeket. "Ez az első kép, amit ezzel a technikával készítettél. Nagyon szép lett a kép. Ha te másképpen vélekedsz akkor nézd meg még egyszer a videót és figyeld meg, a következő jobb lesz. "

Erre jött a gyermek válasza:

  • Neked könnyű, mert te mindig mindent meg tudsz teremteni! Még a fényes utat is!

A gyerekek néha nem azt szűrik le egy a történetből, amit mi felnőttek szeretnénk!
Ez így van most is és régen is így volt!
A gyerek nem élt még annyit, mint a szülő és ez rendben is van így. Nem rendelkezik azzal a tudástárral amivel a szülő. A szülőnek nem mindig van ideje, és nem mindig jut eszébe elmondani, mi is a történet tanulsága. Vagy egyszerűen miért mondja valamire, hogy NEM!

Ilyenkor a gyerek a saját tudásszintjén feldolgozza az eseményeket, és megjegyez valamit, amit Ő fontosnak tartott a történetből, eseménysorozatból. Valamit tanul, és amikor kell elő is fogja venni.

Félreértés ne essék, mindenki mindent jól csinál! A gyerek jól működik, és a felnőtt is.

A lényeg nem ez!

A lényeg minden szituáció mindenki másképpen él meg, nem hibáztathatunk ezért senkit!

A családállítás ebben a másképp látásban is tud segíteni, az elfogadásban, a megértésen felül.

Ha szeretnél többet tudni a Családállításról, kattints a gombra...